Matematik

C: Forberedelse til niveau B

09. juli 2013 af seraphryu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg så lige et andet indlæg som stiller spørgsmål omkring det at gå fra B til A niveau og tænkte at jeg måtte gøre det samme med C til B.

Lidt info: Jeg skal til at starte på GSK efter sommer  for at udfylde et adgangskrav men problemet er så at det er 10 år siden jeg gik ud af gymnasiet og min viden omkring temmelig meget matematik er derfor gået i glemmebogen.

Mit spørgsmål er så om det at gå fra C til B niveau kræver meget forhåndsviden fra C som jeg bliver nødt til at genlære sommeren over hvis jeg skal kunne klare B eller om det er nye områder man går igang med.

Nå ja, "dengang" da jeg gik i skole bruge man ikke så meget computer... er det en fordel at bruge bærbar(og bruger de fleste nu om dage ikke bærbar) til undervisning i matematik?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juli 2013 af mathon

Det må anbefales, at du genlærer niveau C sommeren over.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juli 2013 af Hijsa

Angående det med at bruge computer, vil jeg foreslå at skrive matematik notater i hånden, da man altid skal tegn figurer og skrive formler, hvilket gør det meget besværligt og tidskrævende hvis man skrev med computer. Jeg bruger computeren når jeg fx. skal tegne grafer men ellers ikke til så meget andet. 

Jeg har fået fortalt af min lærer at springet fra C til B er større end springet fra B til A, men om dette passer skal jeg ikke kunne sige. Man kan sige at på B niveau bygger man videre på C, men man kommer i høj grad også igang med nye emner (fx. differentialregning og integralregning er emner på B som man ikke havde om i C).

Siden det er længe siden at du har haft matematik vil du nok føle at B niveau er meget svært til at begynde med, så hvis du gider at bruge ferien på matematik kunne det da kun være en foredel hvis du læste op på C niveauet. :)


Svar #3
10. juli 2013 af seraphryu (Slettet)

Tak for svarene.

Jeg her kigget lidt på siden www.webmatematik.dk hvor de har kategorier inddelt efter gymnasie niveau.

Jeg vil gætte mig frem til at de dækker det generelle pensum som man normalt gennemgår på C niveau men vil spørge om nogen har haft erfaring med hjemmesiden når det kommer til at genopfriske sin matematik.

Eller er der nogle andre gode alternativer som jeg også kan kigge på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juli 2013 af Hijsa

#3 Jeg brugte selv webmatematik da jeg læste op til min matematik B eksamen, og den side var meget hjælpsom! Og fedt at der er videoer med!

En anden side: frividen.dk er også meget behjælpelig. Godt nok er det ikke inddelt i niveauer, men du kan med godt samvittighed bruge den hvis der er noget du ikke får forklaret godt nok af læreren når du får B niveau matematik - prøv at tjekke den ud, den hjælper meget!

Så er der også: regneregler.dk som evt. også kan bruges :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juli 2013 af mette48

Hvis det er ca 10 år siden du forlod gymnasiet er der sikkert områder hvor teknologien er blevet indført siden.

Jeg tænker bl a. på regresion og ligningsløsning.

Jeg vil anbefale dig at kontakte GSK og få at vide hvike CAS værktøjer du skal bruge. Så har du mulighed for at sætte dig ind i hvordan det bruges til de enkle ting, som man i dag bruger det til i folkeskolen.

 


Svar #6
13. juli 2013 af seraphryu (Slettet)

ok, mange tak for svarene.

der er sku godt nok sket meget siden "dengang".

især til #5 vil jeg spørge om det er et krav at man skal kunne bruge CAS til normal undervisning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juli 2013 af Hijsa

#6

Prøv at læse lærerplanen, punkt 2.1: Faglige mål: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=132647#B36

Der står bl.a.: "anvende it-værktøjer til løsning af givne matematiske problemer, herunder håndtering af mere komplekse formler og bestemmelse af differentialkvotient og stamfunktion for mere komplicerede funktionsudtryk".

Men det skal du ikke være bange for - det skal læreren nok sætte jer ind i, så det er ikke noget du behøver at arbejde på her og nu, det kommer i undervisningen :)


Skriv et svar til: C: Forberedelse til niveau B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.