Matematik

to vektorer der er lige lange men modsat rettede, hvorfor

14. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet)

er de samlet set -1 og ikke 0? det forstår jeg ikke... burde de ikke bare ophæve hinandne og blive 0 tilsammen... kan nogen forklare mig meget pædagogisk hvorfor de så bliver til -1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juli 2013 af mette48 (Slettet)

Du har taget noget ud af en sammenhæng,

Skriv hele sammenhængen her, ellers har vi da ingen mulighed for at hjælpe dig. Hvor har du det fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juli 2013 af mette48 (Slettet)

A = (a,b)  

B = (-a,-b)

A og B er vektorer, der er modsat rettede og lige lange

A+B = (a+(-a). b+(-b)) = (0,0)

jeg tror der er noget du har misforstået men kan ikke sige hvad


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2013 af mathon

kan det være

                              ...produktet af to skrå, rette linjers retningsvektorer er -1 ?


Svar #4
14. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet)

ja det tror jeg sorry.... hvordan kan det være mathon?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juli 2013 af mathon

korrektion:
...produktet af to ortogonale rette linjers hældningskoefficienter er -1.
   produktet af to ortogonale rette linjers retningsvektorer er naturligvis 0

   når linjernes ligninger
   er:
                                y = α•x + b             med retningsvektor   r1 = [1,α]
                                y = β•x + c             med retningsvektor   r2 = [1,β]

       skalarproduktet af ortogonale retningsvektor

                                                                    r1r2 = [1,α] • [1,β] = 0

                                                                    1 + α • β = 0

                                                                    α • β = -1

                                                       


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. juli 2013 af SuneChr

# 0

Du mener sikkert, det skalære produkt af en enhedsvektor og dennes modsatte vektor, giver (- 1) .


Svar #7
14. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet)

Mange tak for de gode svar.


Skriv et svar til: to vektorer der er lige lange men modsat rettede, hvorfor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.