Matematik

forskellen på en retningsvektor r hat og en normalvektor?

14. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad er forskellen på de to? de virker ens umiddelbart?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juli 2013 af DelFerro (Slettet)

Forståelsen er helt det samme. Retningsvektor rhat er vinkelrette med r. Normalvektor for r er vinkelrette med r.

Begrebet normalvektor bruges oftest indenfor rumgeometrien i højere dimensioner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juli 2013 af SuneChr

# 0

r∧  (læs "r hat")  er tværvektoren til r , drejet mod uret. En normalvektor til r kan også være modsat rettet og have en anden længde end  |r∧| . Helt ens behøver de således ikke at være, blot de er parallelle eller sammenfaldende.


Svar #3
14. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mange tak begge to


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juli 2013 af mathon

                                  r = [a,b]

                                  r^ = [-b,a]

     skalarproduktet
                                  rr^ = [a,b] • [-b,a] = -ab + ba = -ab + ab = 0
       
               
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juli 2013 af Mo92 (Slettet)

r hat er tværvektoren til r - IKKE retningsvektoren!

En tværvektor til en vektor er samtidig en normalvektor til vektoren. Men der er flere normalvektore, tværvektoren r hat er bare en specifik normalvektor (90 grader i positiv omløbsretning). 


Brugbart svar (2)

Svar #6
14. juli 2013 af mathon

   Alle normalvektorer til vektoren
                                                          r = [a,b]
   er på formen
                                                          n = ±k•r^       k>0


Svar #7
14. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet)

rigtigt godt forklaret Mo... nu forstod jeg det.


Skriv et svar til: forskellen på en retningsvektor r hat og en normalvektor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.