Fysik

Udregn antal mol

16. juli 2013 af Ananym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe mig med denne opgave ? 


En fuld dykkerflaske indeholder typisk 11 L luft ved et ventiltryk på 2.10*107 Pa. Den tomme dykkerflaske indeholder luft ved et ventiltryk på 1 atm og temperatur på 21 °C. Nu fyldes flasken helt op med luft ved 42 °C fra en kompressor indtil ventiltrykket er 2.1*107 Pa.


Hvor mange mol luft er der fyldt i dykkerflasken?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2013 af mathon

                               p • V              (2,10·107 Pa) • (0,011 m3)
                        n =  ------ =  ---------------------------------------------------- = 88,15 mol
                               R • T    (8,315 Pa·m3/(mol·K)) • ((273,15+42) K)

   ...............

     1 J = 1 N·m = 1 (N/m2)·m3 = 1 Pa·m3


Skriv et svar til: Udregn antal mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.