Matematik

Omskrive en funktion

17. juli 2013 af Cerebrum (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en funktion f '(x)+a*f(x)=b som også kan skrives til f '(x)= -a*(f(x) - b/a. Nogen der kan fortælle mig hvordan det kan lade sig gøre trin for trin? Mange tak på forhånd ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juli 2013 af SuneChr

f '(x) + a·f(x)  =  b     ⇒

f '(x)  =  b - a·f(x)      ⇒

f '(x)  =  - a· ( - b/+ a/a·f(x) )


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juli 2013 af mette48 (Slettet)

Du mangler at afslutte den ene parentes. Har du lavet andre fejl?

f '(x)+a*f(x)=b   trækker a*f(x) fra på begge sider

f'(x) = - a*f(x)+b     sætter -a udenfor parentes på højre side af =

f'(x) = -a (f(x)-b/a)


Skriv et svar til: Omskrive en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.