Matematik

hvilke fortegn kan et andetgradspolynomium have når de ikke står skrevet.

27. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg ved at fx. hvis der bare står x^2 så er a 1 men hvad med c og b? hvis der ikke står noget... hvad er de så, også bare 1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. juli 2013 af LubDub (Slettet)

Generelt
  f(x) = ax2 + bx + c

 

Specifikt
  f(x) = x2 + 0•x + 0
  f(x) = x2

 

.. a = 1, b = 0 og c = 0

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. juli 2013 af mette48 (Slettet)

ax2+bx+c

x2  = 1x2 +0x+0   a=1, b=0 og c=0

Håber det besvarer dit spørgsmål


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. juli 2013 af LubDub (Slettet)

Man kan også se på det på en anden måde..
 

 f(x) = ax2 + bx + c
 f '(x) = 2ax + b

Differenskvotienten i x = 0:
f '(0) = 2•a•0 + b = b, 
Dvs. b er hældningskoefficienten for tangenten til parablen i det punkt, hvor parablen skærer y-aksen.
På grafen ses, at b = 0.

...

Det punkt hvor parablen skærer y-aksen:
f(0) = a•02 + b•0 + c = c
Dvs. parablen skærer y-aksen i punktet (0,c).
På grafen ses, at parablen skærer y-aksen i punktet (0,0) .. altså c = 0

...

hvis a > 0, så vil f(x) --> +∞ for x --> ± ∞
hvis a < 0, så vil f(x) -->- ∞ for x --> ± ∞
På grafen ses, at grenene vender opad .. altså a > 0


.


Svar #4
27. juli 2013 af Metteaugustin (Slettet)

mange tak godt forklaret.


Skriv et svar til: hvilke fortegn kan et andetgradspolynomium have når de ikke står skrevet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.