Fysik

Newtons love

13. august 2013 af Susanna4578 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En vindueapudser står på en lang stige og taber en tom spand med massen 850 g.  Vi ser bort fra luftmodstand på spanden. 

Bestem størrelsen af den resulterende kraft på spanden under faldet. 

Hvor langt bevæger spanden sig i løbet af 0.59 sekunder?

 

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2013 af peter lind

Brug

F= m*g

s=½g*t2


Svar #2
13. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Vi er enige om at "g" er tyngdeaccelerationen som er 9.82 N/kg ?? :)


Svar #3
13. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Passer nedenstående så: 

 

850 g = 0,850 kg

F = 0,850kg * 9,82 N/kg = 8,347 N/kg

s = ½ * 9,82 m/s^2 * 0,59^2 = 1.709171 

 

??? (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2013 af peter lind

Du kludrer med enhederne ellers er det rigtig. enheden for g bør angives i m/s2 selvom N/kg ikke direkte er forkert. Derimod er facit på første spørgsmål 8,347 N

du bør også angive enhed på tiden og på facit i det næste


Svar #5
13. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Hmm.. forstår ikke det første helt? Enhederne forvirrer mig meget.

F = 0,850 kg * 9,82 N/kg = 8,47 N ??

Hvad / hvor skal det stå m/s^2 ? 

s =  ½ * 9,82 m/s^2 * 0,59 s^2 = 1.709171 m 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2013 af peter lind

accelleration angives normalt i grundenhederne m/s2 og det bør du vende dig til.


Skriv et svar til: Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.