Fysik

Opgavespørgsmål i Fysik

13. august 2013 af Susanna4578 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En venlig person som kan hjælpe mig med nedenstående spørgsmål? 

 

Jens lader sin legetøjspistol ved at sammenpresse en fjeder 6 cm. Fjederkonstanten er 61 N/m. 

Med denne pistol affyrer han vandret en plastickugle med massen 8 g. 

Hvilken fart har kuglen, når den forlader pistolens munding? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2013 af peter lind

Brug energibevarelse ½mv2=½kx2


Svar #2
14. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Det giver ikke helt mening for mig.

½ * 8 g * (61 N/m eller m/s)^2 = 14,884 KJ

 

Oh hvad så efter, det har jeg ikke helt fat på ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt energibevarelsen til at beregne hastigheden v, når kuglen forlader pistolen. Isoler v af ligningen i #1

½mv2=½kx

v = x·(k/m)1/2

Indsæt de kendte størrelser og beregn v.


Svar #4
14. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Er ikke helt med på, hvad "x·(k/m)" er, hvilke værdier/størrelser har de? 

x er det længden (6 cm)

hvad er k ??? 

og massen må være 8 g. 

Hvad er fjederkonstanten 61 N/m , er det "k" ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, x er sammenprsningen, x = 6 cm.

k er fjederkonstanten, k = 61 N/m

m er kuglens masse, m = 8 g.

Sørg for at benytte konsistente enheder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. august 2013 af peter lind

Dine forslag er rigtige


Svar #7
14. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Jeg får det til 16,568 m/s kan det passer? og er enheden rigtigt

 

Tusind tak for hjælpen i øvrigt!


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Talværdien er ikke korrekt, men enheden er korrekt (enheden for hastighed). Sørg for at omregne alle størrelser til SI enheder.


Svar #9
14. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Hm.. efter at have lavet 

6 cm --> 0,06 m

8 g --> 0,008 kg

Får jeg et anderledes resultat på 5,239 m/s ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt.


Svar #11
14. august 2013 af Susanna4578 (Slettet)

Okay tusind tak for det (-:

 


Skriv et svar til: Opgavespørgsmål i Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.