Fysik

Fart

18. august 2013 af jallepop (Slettet) - Niveau: B-niveau

I er elastikspring falder vovehalsen 25 m frit, før det  elastisk tov begynder at bremse

Her skal farten udregnes ?

Først 40 m ynder startstedet vender elastikspringeren 

Hvor er den oprindelige mekaniske energi blever af ?

Har ingen ide om hvordan den skal løses håber jeg kan få noget hjælp, den skal afleveres i morgen


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af mathon

benyt
               2•a•Δs = v2 - vo2

               2•(9,81 m/s2)•(25 m) = v2 - 0

               490,5 (m/s)2 = v2

                   v = √(490,5 (m/s)2) = 22,15 m/s = 79,73 km/h

Emek er overført som potentiel energi i elastikken.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2013 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2013 af mette48 (Slettet)

Frit fald

s=1/2 g t2    ⇒ 25= 0,5*9,82*t2   isoler t og sæt det ind i udtrykket for v

v=gt

Den oprindelige mekaniske energi (her beliggenhedsenergi/potentiel energi) er blevet til deformations energi der har gjort elastikken længere end den var fra starten. Denne energi er også potentiel energi.


Svar #4
18. august 2013 af jallepop (Slettet)

Så det bliver t = v : g

 


Svar #5
18. august 2013 af jallepop (Slettet)

Er tyngde accelerationen 9,82 m/s ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2013 af hesch (Slettet)

I DK, ja, i rundetal.

http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/vejer-man-det-samme-overalt-pa-jorden

Artiklen har glemt at tage højde for densiteten af undergrunden. Basalt, der findes under verdenshavene vejer godt til, og tyngdekraften er stor her.


Skriv et svar til: Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.