Matematik

Brøk Ligninger

18. august 2013 af cursedyou (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan regner man sådanne ligninger ud?

2x - 1/3 = 4 - 1/2

Eksempler ville være meget letter at kunne forstå.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2013 af mathon

       mulriplicer med 6 på begge sider

           6•(2x - 1/3) = 6•(4 - 1/2)

           (12x - 2) = (24 + 3)…


Svar #2
18. august 2013 af cursedyou (Slettet)

Hvor har du 6 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2013 af mathon

…6 er det mindste tal, som måde nævneren 3 og nævneren 2 går op i.

matematisk:
                        6 er mindste fælles multipla af 3 og 2


Svar #4
18. august 2013 af cursedyou (Slettet)

Okay men det sidstnævnte i det andet regnstykke står der ( 24 + 3 ), hvorfor? opgaven til den var jo ( 4 - 1/2) og ikke plus?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2013 af mathon

  tastfejl: 

                 6•(4 - 1/2) = (6•4 - 6•(1/2)) = (24 - 6/2) = (24 - 3)

dvs
                 (12x - 2) = (24 - 3)…


Svar #6
18. august 2013 af cursedyou (Slettet)

Forstod mere den første ligning du skrev ned, skulle det + 3 ikke bare havde været - 3 istedet? for så forstår jeg det bedre end at der lige pludselig står 6/2 ?? Kan man ikke bare skrive det sådan her?

6 * ( 4 - 1/2 ) = ( 6 * 4 ) - ( 6 * 1/2 ) = ( 24 - 3 )

6 * ( 2x - 1/3 ) = ( 6 * 2x ) - ( 6 * 1/3 ) = ( 12x - 2 )

Faciet = ( 12x - 2 ) = ( 24 - 3)

Hvis det ovenstående er korrekt forstår jeg det meget bedre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2013 af mathon

                 (12x - 2) = (24 - 3)

                 12x - 2 = 21

                 12x = 23

                 x = 23/12 = 111/12


Svar #8
18. august 2013 af cursedyou (Slettet)

Kan du forklarer hvordan du kom frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. august 2013 af mathon

du skal kende
                            a•(b+c) = a•b + a•c

                           (12x - 2) = (24 - 3)                 hæv plus-parenteser

                           12x - 2 = 21                           adder 2 på beggeg sider

                           12x = 23                                divider med 12 på begge sider

                           x = 23/12 = 111/12


Svar #10
18. august 2013 af cursedyou (Slettet)

Hæve plus parentser? 

Adder 2 på begge sider?

Jeg er lidt lost...


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. august 2013 af 123434 (Slettet)

10# Addition er en beregningsform. Det er at lægge to tal sammen inden for matematikken

plusparentes f.eks. 5(1+2)=5*1+5*2=5+10=15


Skriv et svar til: Brøk Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.