Matematik

8 talsystemet

18. august 2013 af iiiiiimoo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan ville jeg regne 22 344 (8 talsystemet) + 65 777 (8 talsystemet) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2013 af peter lind

Du skal bruge samme metode som for titalssystemet blot med 10 erstattet med 8 og tilladte cifre derfor kun 0-7

Du starter bagfrea med at addere 7 og 4, hvilket giver  tallet 11 som er større end 7, så du skal  du skal trække 8 fra og have 1 i mente. cifferet bliver så 11-8 = 4.

Næste gang har du igen 7+4 = 11 men også en mente, der skal lægges til,  så det bliver 12.

Prøv at fortsæt selv


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2013 af mathon

additionstabel i basis 8

                         0    1    2    3    4    5    6    7
                    0   0    1    2    3    4    5    6    7
                    1   1    2    3    4    5    6    7  10
                    2   2    3    4    5    6    7  10  11
                    3   3    4    5    6    7   10 11  12
                    4   4    5    6    7   10  11  12  13
                    5   5    6   7   10   11  12  13  14
                    6   6    7   10  11  12  13  14  15
                    7   7   10  11  12  13  14  15  16


Svar #3
18. august 2013 af iiiiiimoo (Slettet)

tak for hjælpen, men jeg forstår altså ikke hvad jeg skal gøre når jeg skal plus 2+6


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2013 af mathon

cifre i basis VIII

                                   2 + 6 = 10      

                              


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. august 2013 af mathon



                                 1111
                                 22344
                            +   65777
                               110343
        


Skriv et svar til: 8 talsystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.