Matematik

8 talsystemet

18. august 2013 af iiiiiimoo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man 2313 (8 talsystemet) - 345 (8 talsystemet)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2013 af peter lind

Det er igen samme metode som i titalsystemet. 5 er større end 3 så du låner 8 så du får 11-5=6

Næste gang har du så 0-4 hvor du igen låner 8

Prøv at fortsæt selv


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2013 af hesch (Slettet)

Er du igang med at skrive løsninger af ?

Du starter fra højre med at sige: 3-5, det kan man ikke, så må man låne en otter.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2013 af mette48 (Slettet)

Nu har vi gamle vist et problem.

Fra omkring 1990 har man lært eleverne at fylde op i stedet for at trække fra, som vi gjorde.

2313 (8 talsystemet) - 345 (8 talsystemet)

fra 5 op til 13 = 11 er der 6

der er allerede fjernet 1 på næstsidste plads (se mærket)så nu skal fyldes op fra 4 til 8 det bliver 4

der er fjernet 1 på 3.sidste pladsen så der skal fyldes op fra 3 til 12=10 det er 7

der er fjernet 1 på 4.sidste pladsen så det giver 1

 

 2  3   1  3

   ' 3'  4'  5

1  7   4  6

Jeg håber det er forståeligt for unge såvel som for ældre

ps røde tal er i 10tal systemet


Skriv et svar til: 8 talsystemet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.