Kemi

Fremstilling af fortynede svovlsyre

19. august 2013 af DKPS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber der er nogen som kan hjælpe tak på forhånd :)

 

Der skal fremstilles 500 ml 1 M svovlsyre. Til rådighed haves en 32 w/w% svovlsyre.

 

a) Hvor meget 32w/w% skal der anvendes, for at fremstille den fortynede svovlsyre (500 ml)?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2013 af mathon

                  32 w/w% svovlsyre har densiteten 1237,59 g/L.

                  c(32 w/w% svovlsyre) = 0,32 • d/M = 0,32 • (1237,59 g/L) / (98,077 g/mol) = 4,038 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2013 af mathon

molligning
                         V • (4,038 M)  =  (0,5 L) • (1 M)

                         V = (1/4,038) • (0,5 L) = 0,123824 L = 123,824 mL

Der skal anvendes 123,824 mL 32w/w% svovlsyre for at fremstille 500 ml 1 M svovlsyre.


Skriv et svar til: Fremstilling af fortynede svovlsyre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.