Matematik

Ligning med brøk

20. august 2013 af Helenass (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle.

 

er ligee begyndt i gymnasiet i onsdags og har ikke haft om ligninger med brøk så meget i folkeskolen, så jeg håber I kan hjælpe:

 

x+8 over 2 = 7

 

Jeg ved at x bliver 6, men jeg kan ikke vise eller forklare vordan jeg gør.

 

Der er flere af samme slags, jeg skal bare finde ud af hvordan tricket er.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af SuneChr

Man har

Et helt tal p kan altid skrives som  p/1


Svar #2
20. august 2013 af Helenass (Slettet)

Jamen hvordan får jeg x til at stå alene, for derfra kan jeg godt komme videre, bare ikke med x+8


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af 123434 (Slettet)

(x+8)/2=7/1 Du benytter de to tal 1 og 2. Gange over kors. Du ganger 1 med (x+8) og 2 med 7.

1*(x+8)=2*7

x+8=14

x=6

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2013 af SuneChr

# 4

Der er ingen grund til at gentage indlæget # 3 .


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.