Matematik
ligning med to ubekendte?
25. oktober 2005 af
Finnt (Slettet)
hej!
Jeg håber virkelig at der er nogen herinde, der kan hjælpe mig denne opgave. Bliver ved med at få forkerte resultater og kan ikke se hvorfor!
opgaven lyder :
om en funktion f, der er løsning til den logistiske ligning dy/dx = y(b-ay), gælder, at f(0) = 1, f'(0) = 7, f''(0) = 21
Jeg skal bestemme a og b ( de er begge reelle tal )
og dette er en opg. med facit, hvor jeg ved at a = 4 og b = 11
Det jeg har gjort er at sige:
f'(y) = y(b-ay) = yb - ay^2
f''(y) = b - 2ay
da f(0) = 1 og f'(0) = 7 fås: b - a = 7
da f(0) 0 1 og f''(0) = 21 fås: b-2a = 21
ved at bruges cramers formel bestemmes b og a:
D = -2-(-1) = -1
Db= -14-(-21) = 7
Da = 21 -7 = 14
Dette giver a = -14 og b = -7
og dette er forkert...pleeaasse hjælp, tak!
Jeg håber virkelig at der er nogen herinde, der kan hjælpe mig denne opgave. Bliver ved med at få forkerte resultater og kan ikke se hvorfor!
opgaven lyder :
om en funktion f, der er løsning til den logistiske ligning dy/dx = y(b-ay), gælder, at f(0) = 1, f'(0) = 7, f''(0) = 21
Jeg skal bestemme a og b ( de er begge reelle tal )
og dette er en opg. med facit, hvor jeg ved at a = 4 og b = 11
Det jeg har gjort er at sige:
f'(y) = y(b-ay) = yb - ay^2
f''(y) = b - 2ay
da f(0) = 1 og f'(0) = 7 fås: b - a = 7
da f(0) 0 1 og f''(0) = 21 fås: b-2a = 21
ved at bruges cramers formel bestemmes b og a:
D = -2-(-1) = -1
Db= -14-(-21) = 7
Da = 21 -7 = 14
Dette giver a = -14 og b = -7
og dette er forkert...pleeaasse hjælp, tak!
Svar #1
25. oktober 2005 af sigmund (Slettet)
Dit udgangspunkt er forkert. Du har ikke f'(y)=y(b-ay), men at f'(x)=y(b-ay).
Har du ikke en formel for løsningen til den logistiske ligning? Denne er dit udgangspunkt i bestemmelsen af konstanterne a og b.
Har du ikke en formel for løsningen til den logistiske ligning? Denne er dit udgangspunkt i bestemmelsen af konstanterne a og b.
Skriv et svar til: ligning med to ubekendte?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
