Matematik

Ligning mat A

20. august 2013 af jegmanglerhjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Y = 16 +0,7(Y-0,5Y) + 20  + 90 + 24 -0,1Y

Y = 16 +0,7(Y-0,2Y) + 20  + 30 + 24 -0,16Y

Y = 16 +0,7(Y-0,4Y) + 20  + 82 + 24 -0,3Y

 

Hvordan isoler jeg Y i disse 3?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led med Y på venstre side, og behold konstanterne på højre side. Reducer og isoler Y.

De første opgave reduceres så til

Y -0,7·0,5Y + 0,1Y = 150 eller

0,75Y = 150 , eller

Y = 200 .


Svar #2
20. august 2013 af jegmanglerhjælp (Slettet)

Kan det passe b er y=145 og c er  y=88,24


Brugbart svar (2)

Svar #3
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, de er begge forkerte. Prøv at vise dine mellemregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af 123434 (Slettet)

Y = 16 +0,7(Y-0,2Y) + 20  + 30 + 24 -0,16Y

Y=16+0,7Y-0,14Y+20+30+24-0,16Y

Y=90+0,4

Hvad går der galt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du smider Y som faktor væk i tre af leddene på højre side. Man finder i stedet

0,6Y = 90 ,

Y = 150 .


Svar #6
20. august 2013 af jegmanglerhjælp (Slettet)

her er b 

Y = 16 +0,7(Y-0,2Y) + 20  + 30 + 24 -0,16Y
Y = 16 +0,7Y-0,14Y + 20  + 30 + 24 -0,16Y (-0,7y – 0,14Y ) og ( +0,16Y )
Y-0,7Y-0,14Y + 0,16Y  = 16 + 20  + 30 + 24
0,32Y = 90
y = 281,25

 

???


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det går galt i den 3. linie i mellemregningerne; du glemmer at skifte fortegn på leddet -0,14Y . Det korrekte svar er i #5.


Svar #8
20. august 2013 af jegmanglerhjælp (Slettet)

så i c bliver y = Y = 161,36


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Ligning mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.