Matematik

Gange med kommatal

20. august 2013 af Awada (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Er der nogen der ved hvordan man ganger med kommatal

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2013 af 123434 (Slettet)

F.eks 0,3*10=3/10 af 10=3

0,1*5=5*1/10=5/10=1/2

Har du noget specifikt stykke for?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang først de to tal sammen, hvor man ser bort fra kommaerne. Flyt derefter kommaet i resultatet et antal pladser svarende til summen af decimaler i de to faktorer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

0,3·10 er ikke lig med (1/3) af 10 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2013 af SuneChr

# 1      0,3 er ikke 1/3

Man ganger to kommatal ved i første omgang at se bort fra kommaet.

I produktet er antallet af decimaler lig med summen af de to faktorers decimaler.


Skriv et svar til: Gange med kommatal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.