Matematik

Ligning!!!!!!

21. august 2013 af ukendt96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis der er noget som jeg er elendig til, så er det ligninger.. Skal udregne den her.. 2x-3=x+5. Jeg har så rykket rundt og fået det til at blive 2x+x=5+3, altså er resultatet 3x=8, hvordan er det nu jeg kommer af med 3 taller fra x?? Vil bare være sikker, da det er min første aflvering på gym, og vil gerne give et godt indtryk med 0 fejl :D Er der ikke også nogle som kan hjælpe med den her? Har virkelig ingen idé.. 7x+3=4(x+2)-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Divider med 3 til sidst.

I den anden ganger man ind i parentesen på højre side og reducerer som i den første ligning.


Svar #2
21. august 2013 af ukendt96 (Slettet)

så i den første er det altså x=2,667? . og i den anden, er det 4 jeg skal gange ind i parantesen?, og skal jeg gange både x og 2 eller kun 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, 2,667 er en tilnærmet værdi for løsningen; man bør skrive det x = 8/3 .

I den anden ligning betyder 4(x+2), at 4 skal ganges med hvert led inde i parentesen, altså

4·(x+2) = 4·x + 4·2


Svar #4
21. august 2013 af ukendt96 (Slettet)

Nååå ok på den måde.. Så altså 7x+3=4(x+2)-2 til 7x+3=4x+8-2 til 7x-4x=8-2-3 til 3x=3 til x=1? haha vil sku bare være sikker :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når man har løst en ligning, gør man altid prøve ved at indsætte løsningen i den oprindelige ligning.


Svar #6
21. august 2013 af ukendt96 (Slettet)

jaa det hele siger mig noget, men kan sku ik huske noget som helst fra folkeskolen med ligninger, så har sku glemt hvordan men tjekker om ligningen er ved at sætte løsningen ind i ligningen :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. august 2013 af mette48 (Slettet)

Du har lavet en fortegnsfejl i den første

2x-3=x+5

2x -x =5 +3


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2013 af Dolores (Slettet)

2x-3 = x+5

Træk x fra på begge side af =  altså:  2x-x- 3 = x-x+5 det samme som:  x-3 = 5

Læg så +3 til på hver side af = altså: x- 3 + 3 = 5 + 3 det samme som: x = 8

Check: 16-3 = 8+5

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

2x - 3 = x + 5 .................... træk x fra på begge sider


x - 3 = 0 + 5 ...................... læg 3 til på begge sider
 

x - 0 = 5 + 3
 

x = 8
 

-------------- Gør prøve ved at indsætte 8 for x
 

2*8 - 3   //   8 + 5
 

16 - 3     //   13
 

13    //     13
 

13   =    13
 

Prøven stemmer

:-)


Skriv et svar til: Ligning!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.