Matematik

Løsning af ligninger

21. august 2013 af Pennacchio (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal aflevere denne matematik opgave imorgen og jeg er fuldstændig lost!

Jeg skal løse ligningerne:

a) 3x-4=x+12

b) 2(x-2)=3(2x-4)

c) 2x+2/x-2 = 4/3

d 5+4/x=9

 

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2013 af mette48 (Slettet)

 

a) træk x fra på begge sider

læg 4 til på begge sider

del med tallet foran x


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2013 af mette48 (Slettet)

Lighedstegnet betyder at værdien af leddene på den ene side af = har samme værdi som leddene på den anden side af =

Ved altid at gøre det samme på begge sider af = sikrer man sig at leddene på de 2 sider stadig er lige store.

man kan lægge lige meget til på begge sider, trække lige meget fra, gange med samme tal eller dele med samme tal på begge sider af =

2(x-2)=3(2x-4)  gang ind i parenteserne

træk 2x fra på begge sider

læg 12 til på begge sider

del med tallet foran x


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

I c) og d) skal det muligvis være

c) (2x+2) / (x-2) = 4/3

d) 5 + (4/x) = 9    eller     (5+4)/x = 9    ?


Svar #4
21. august 2013 af Pennacchio (Slettet)

4 når du siger læg 4 til på hver side, er det så hver enkelt tal, hvor der skal lægges 4 til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2013 af mette48 (Slettet)

c og d  gang alle led med 3x og forkort derefter brøkerne med x

prør derefter at fortsætte selv


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2013 af mette48 (Slettet)

nej det er det ikke

3x-4 +4=x+12 +4  træk sammen


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Generelt:

Saml leddene med x på venstre side af lighedstegnet

- og de andre led på højre side

Reducér derefter på begge sider

- så du ender med x på venstre side  ( x = . . . )

:-)


Skriv et svar til: Løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.