Matematik

procent

22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

Brug følgende mellemreninger til at forklare, hvorfor metode a og b giver det samme resultat : 200 + 200 gange 0,15 = 230 og 200 gange 1,15 =230 ???                                                                                                                                           Hvordan skriver man det op???


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2013 af mathon

                      200•1 + 200 • 0,15 = 200•(1 + 0,15) = 200•1,15 = 230


Svar #2
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

ja men hvordan skriver man det op? Altså hvordan skal jeg forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2013 af mathon

                    Jeg har lige skrevet det op for dig!

Du skal bruge reglen
                                           a•b + a•c = a•(b + c)         at sætte en fælles faktor uden for parentes


Svar #4
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

Nååår okay tak :)


Svar #5
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

det giver jo 230?


Svar #6
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

hjæææææææææææælp!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, som vist i #1.


Svar #8
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

forstår ikke er der ikke noget nemmere at forklare med??


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er vist udførligt i #1, hvorfor de to udregninger begge giver 230. Hvad er det, du ikke forstår her?

 


Svar #10
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

Altså jeg skal forklare hvorfor det giver det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, og det er jo vist i #1 med efterfølgende forklaring i #3.


Svar #12
22. august 2013 af Derya2990 (Slettet)

vil du ikke være sød at forklare det igen så?


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. august 2013 af Chrystine (Slettet)

OK her kommer #1 med en masse ord fyldt på.

Opgaven er, at vise at 200 + 200 • 0,15 = 200 • 1,15.

200 er det samme som 200•1 (tænk over det, hvorfor er det sandt?)
Derfor kan vi skrive udtrykket (fra metode a) 200 + 200 • 0,15  lidt mere kringlet som: 200•1 + 200 • 0,15.

Her ser vi, at der står 200 i begge led. Vi kan sætte 200 uden for parentes (se reglen i #3).
Når vi sætter 200 uden for parentes, ser det sådan ud:
200•1 + 200 • 0,15 = 200•(1 + 0,15).

Vi kan regne parentesen ud: 1+0,15 = 1,15.

Vores stykke kommer nu til at se sådan ud: 200•(1 + 0,15) = 200 • 1,15,
hvilket var det (udtrykket fra metode b), vi skulle vise.
 

Hvis vi vil, kan vi udregne, at 200•1,15 = 230.

Prøv selv at skrive tingene ned, så kan det være, at det giver mere mening for dig.

Når du har gjort det nogle gange, kan du måske overbevise dig selv om, at det er nok at skrive, som mathon gør i #1.


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.