Matematik

Hjælp

22. august 2013 af Marti2227 (Slettet)
I et cylinderformet stearinlys er diameter og højde lige store. Hvor stor skal radius være i et kugleformet lys med samme mængde stearin?

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2013 af mathon

              V = (π/4)•dcyl3 = (π/6)•dkug3

                     dkug3 = (3/2)•dcyl3

                     dkug = 3√(3/2)•dcyl

                            rkug = 3√(3/2) • rcyl

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2013 af mette48 (Slettet)

Cylinderformet lys rumfang  π*(d/2)2*d hvor d er lysets diameter

kugleformet lys rumfang    4/3 *π*r3 hvor r er lysets radius

sæt de to udtryk lig hinanden og isoler r, så r bliver udtrygt ved d


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2013 af mathon

udtrygt   -->   udtrykt        bare så du ikke bliver utryg


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.