Matematik

Differential Kvotient

25. august 2013 af keba (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem (f'mærke'(x)) f ' (x0)    når f (x) = -4x + 8 og x= 3

 

Hvad gør jeg? hvordan bestemmes f ' (x0) ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af mathon

for
             f(x) = ax + b
er
            f '(x) = a       uanset x


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af SuneChr

For den lineære funktion er differentialkvotienten lig med koefficienten til x.

Linjen har konstant hældning for alle x .


Svar #3
25. august 2013 af keba (Slettet)

Forstår ikke, hvad er det jeg skal gøre for at bestemme det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af SuneChr

Man benytter differentiationsreglen

(axn) '  =  anxn-1  

n = 1  for den lineære funktion

x0 = 1

Tilbage står  a


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af mathon

#1
 

for
             f(x) = -4x + 8
er
            f '(x) = -4       uanset x


Du bør helt klart repetere teorien om den rette linje og dens differentiation,
hvis du ikke skal "hænge på" SP, hver gang du fremover skal foretage en simpel differentiation.


Svar #6
25. august 2013 af keba (Slettet)

#4 det har vi slet ikke haft om..

#5 Vil jeg gøre - men jeg tror mere det er formuleringen jeg ikke helt forstår (på opgaven altså) jeg har faktisk styr på alle de ting var har lavet inden for emnet indtil nu, men det er formuleret anderledes i afleveringen i forhold til det vi har lært. 

 

Hvis det er en der vil være så venlig som at vise hvordan en her skal løses, for jeg sidder med 20 af disse opgaver der skal løses og jeg har nemmere ved det hvis jeg ved hvordan én skal løses så kan jeg også hurtigt tænkte mig frem til hvorfor og derved løse de andre! :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2013 af mathon

genlæs #1


Svar #8
25. august 2013 af keba (Slettet)

#7 så hvis der står 'Bestem (f'mærke'(x)) f ' (x0)    når f (x) = -4x + 8 og x0 = 3' så skal jeg sige

f(x) = -4x+8

f'(x0) = -4 

er f'(x0) = -4 så løsningen?? det virker i mit hoved bare FOR simpelt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2013 af mathon

#8
     så hvis der står 'Bestem f '(xo)) når f(x) = -4x + 8 og xo = 3' så er svaret

                  f '(3) = -4     (uanset xo)   som burde være SÅ let, når du finder det så SIMPELT   :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. august 2013 af SuneChr

Når du ved, at f '(x0) er tangentens hældningskoefficient i punktet x0

og linjen  f (x)  =  ax + b  har sig selv som tangent i alle punkter,

må hældningen, a,  af linjen være konstant for alle x .


Svar #11
25. august 2013 af keba (Slettet)

#9 Okay, så jeg skal sætte min x0 ind og sige at f'(x0) = a, ikke mere?


Skriv et svar til: Differential Kvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.