Matematik

regne med bogstaver

25. august 2013 af SSunshine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Jeg går på 1.g, og har fået nogle opgaver for til matematik. Jeg håber i vil forklare hvordan man regner dem ud.

 

a = 2          b = -3          c = 4          d = -5

 

1. a-b (c+d)

2. (a-b) * (c+d)

3. (a-b) * c+d

 

Er opg. 1 rigig?

1. 2 - -3 ( 4+ -5) Men derefter skal man så gange ind i parantes el. hvordan foregår det? Der er også to tegn ved siden af hinanden.

Håber i vil vise det fra trin til trin, så jeg kan blive bedre til det næste gang.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af Chrystine (Slettet)

2--3 eller rettere 2-(-3) er det samme som 2+3.

Du _kan_ gange faktoren 3 ind i begge led i parentesen,
men i dette tilfælde er det meget nemmere bare at regne parentesen ud først (fordi begge størrelser er helt almindelige tal og ikke noget med x eller den slags).

4+-5 eller rettere 4+(-5) er det samme som 4-5, som giver -1.

Du har nu a - b·(c+d) = 2 + 3 · (-1)  =   2 - 3 =  -1 (facit).


Læs det grundigt igennem, og se om du forstår alle trin.
Prøv så at regne opgaven igen selv uden at kigge.
Giver det mening?

Prøv så at skrive her, hvordan du løser opgave 2 og 3.

 


I øvrigt: Når du går i 1.g, vil du nok gerne angive niveauet til C en anden gang (så behøver du ikke skrive, at du går i 1.g for at få en forklaring på dit niveau).


Svar #2
25. august 2013 af SSunshine (Slettet)

a = 2          b = -3          c = 4          d = -5

 

2. (a-b) * (c+d)

2 - (-3) * 4 + (-5)

2 + 3 * 4 - 5 

5 * -1 = -5
Er facittet korrekt?

 

3. (a-b) * c+d

Har opg. 3 ikke samme facit som opg. 2? Er er der forskel, når der er parantes?

 

Og mange tak for hjælpen, og ja det må jeg huske til næste gang. Det er fordi, jeg har matematik på A-niveau, så jeg var ikke helt sikker på om jeg skulle vælge det til C eller A.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt for spm 2. , men i din mellemregning skal der parentes omkring

(2 + 3) * (4 - 5)


Svar #4
25. august 2013 af SSunshine (Slettet)

Ok mange tak, men hvad så med opg. 3? Er facittet det samme som i opg. 2 eller gør parentesen en forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Parentesen gør da netop en stor forskel. I 3. skal den første parentes kun ganges med c, og ikke med (c+d) .


Svar #6
25. august 2013 af SSunshine (Slettet)

Så det vil sige

a = 2          b = -3          c = 4          d = -5

 

3. (a-b) * c+d

(2 - -3) * 4 + -5

2+3 = 5

5 * 4 = 20

20 - 5 = 15

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er korrekt, men det er bedst at stille det op i en sammenhængende serie af mellemregninger:

3.   (a-b)·c + d = (2 -(-3))·4 + (-5)

                          = (2+3)·4 - 5

                          = 5·4 - 5

                          = 20 - 5

                          = 15


Svar #8
25. august 2013 af SSunshine (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Jeg har fået meget ud af det. Endnu en gang tak :-)


Skriv et svar til: regne med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.