Matematik

vektorer hjææælp

25. august 2013 af mimimumu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

 

er der nogle der kan hjælpe med denne opgave, fatter ikke en brik :O

 

"Betragt vektor v med koordinatsættet (6,8). Beregn koordinatsættene til hver af vektorerne v/lvl  ,  v/2  og  v/3.

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2013 af SuneChr

v = (6 ; 8) er klar nok, men hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn længden |v| og beregn så vektorerne

(1/|v|) v , (1/2) v   og   (1/3) v


Svar #3
25. august 2013 af mimimumu (Slettet)

okay har benyttet pythagoras og beregnet længden af v til at være 10. så indsætter jeg den bare på v's plads iformlerne

 

(1/l10l)*6,8

(1/2)*6,8

(1/3)*6,8 ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.

(1/10)·[6 ; 8] = ...

Reducer udtrykkene færdig.


Svar #5
25. august 2013 af mimimumu (Slettet)

hvordan skal jeg reducere udtrykkene?

 

jeg tror ikke jeg gør det rigtigt fordi:

 

1/10*6,8=0,68 og dette kan ikke kan ikke være et koordinatsæt


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hver af vektorens koordinater skal multipliceres med faktoren .

v = a·[v1 ; v2] = [a·v1 ; a·v2] ,

(1/10)·[6 ; 8] = [6/10 ; 8/10] = [3/5 ; 4/5]


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2013 af LubDub (Slettet)

    når man multiplicerer en skalar k med ventkor [h ; j], gælder der:

     k • [h ; j] = [k•h ; k•j]              


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2013 af SuneChr

# 7

Fed gangeprik, skalarproukt, benyttes kun, når to vektorer skal skalarmultipliceres.

Ikke-fed gangeprik er relevant i # 7 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. august 2013 af LubDub (Slettet)

#8

  nu plejer jeg næsten altid at benytte den "fede gangeprik" til alt multiplifikation på studieportalen,

  men jeg kan godt se, at det kan skabe forvirring, når man har med vektorer at gøre :)


Svar #10
25. august 2013 af mimimumu (Slettet)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Når man mener "gangeprik" skal man skrive gangeprikken · , og når man mener "skalarprodukt", skal man benytte symbolet • for skalarprodukt. Det er ganske simpelt.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2013 af LubDub (Slettet)

#11

    det fungerer fint, når man benytter • frem for · (undtagen når man har med vektorer at gøre)


Skriv et svar til: vektorer hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.