Matematik

Vandrette tangenter

26. august 2013 af NannaSnulle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har grafen for funktionne f, hvor f(x)=x(opløftet i 3)-6+7, vandrette tangenter? Hvis svaret er bekræftet, skal man beregne koordinatsæt for de pågældende røringspunkter. 

 

Håber en har tid og lyst til at hjælpe mig med denne opgave? 
På forhånd tak :') 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2013 af mathon

                                                f(x) = x3 - 6x + 7

                                                f '(x) = 3x2 - 6

vandret tangent kræver
                                                f '(x) = 3x2 - 6 = 0       hvor rødderne er 1.koordinater til røringspunkterne.

Hvis rødderne er α og β
er røringspunkterne
                                                R1 = (α,f(α))   og   R2 = (β,f(β))


 


Svar #2
26. august 2013 af NannaSnulle (Slettet)

Ja. Det er selvfølgelig rigtigt. Tusind tak. 

Jeg finder rødderne ved hjælp af hvilken formel - ved du det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Rødderne findes ved at løse ligningen f '(x) = 0, dvs.

3x2 -6 = 0 , eller

x2 -2 = 0 .

Det er en simpel 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: Vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.