Fysik

Fysik

27. august 2013 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, nogle som kan hjælpe mig med disse 3 opgaver, som jeg slet ikke har en ide om hvordan man laver??

Energien til pumper skal komme fra forureningsfri energi. Gennemsnitsvinden i området er i
gennemsnit 5 m/s, så vindmøller er ikke velegnede. I stedet for vil man bygge solcelleanlæg, som
dog bevirker at pumperne slukker om natten. Se boks for solcelledata. Antag at man laver en form
for energilager, så den daglige producerede mængde energi fordeles over hele døgnet.

Solcelledata
Dimensioner: 80 cm x 1,60m.
Pmax = 245W.
Pris pr. plade = 3000,-

f) Antag at de lyse timer svarer til 12h. Beregn hvor meget             

Solcelledata

energi en plade i snit leverer i løbet af en dag, idet
solcellerne står på drejelige plader, så de hele tiden peger
mod Solen. Hvor mange solcelleplader skal man bruge
for at levere nok elektrisk energi til et helt døgn?

g) Hvad koster de rå solcelleplader? Hvad bliver deres
samlede areal?
 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2013 af hesch

#0    Du opgiver jo ikke, hvilken effekt pumperne skal forsynes med.


Svar #2
27. august 2013 af raaambo (Slettet)

e) Pumpen HS kan løfte vand med hastigheden 2000m3/h. Pumpen kan løfte vandet 130m.
Hvor mange pumper skal man bruge for at kunne løfte vandet?

e) 

Vi antager at vi har en sø som indeholder 1km vand, og vi har et rør som kan pumpe 130m pr gang. Og i opgaven står der at vi skal pumpe hele vandet op i en anden sø og for at gøre det, skal vi have flere pumper, og for at få flere pumper skal vi dividere det med 1000, da der er 1km vand 1km= 1000 meter
1000/130=7.69 det runder vi op til 8, da det ikke er muligt at købe 7.69 rør. Så nu ved vi at vi har 8 rør,
Så skal pumpen også pumpe op i en hvis hastighed pumpen pumper i en hastighed 2000m3/h og vi skal få det til at pumpe 25m3/s det gør vi ved at starte med at finde ud af hvor mange rør vi i hele taget skal bruge for at få den hastighed. Så vi starter med at omregne timer om til sekunder det gør vi ved at:
60*60=3600
2000/3600= 0.55 nu har vi så det tal vi skal bruge for at beregne hvor mange rør der er
25/0.55=44.996rør


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvor meget vand er 1km vand?


Svar #4
27. august 2013 af raaambo (Slettet)

det fik vi ikke noget af vide om.. Men jeg tror det er 1km høj, det lyder meget usandsyligt, men jeg ved ikke hvad det kunne være ellers..

Jeg har puttet afleveringen herind, for at det skulle blive lidt lettere

Vedhæftet fil:Saharas vand (2).pdf

Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.