Matematik

(e^-x)'

28. august 2013 af Stats - Niveau: A-niveau

Overskriften giver sig selv.. Men hvordan differentiere jeg dette?

Eller, hele funktionen der skal differentieres er -(1/4)xe-x


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. august 2013 af JG0005 (Slettet)

anvende følgende: (e^k*x)'=k*e^k*x


Svar #2
28. august 2013 af Stats

dvs??

(e-1 x )'=-1e-x

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

dvs.

         (e- x ) ' = - e- x


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. august 2013 af SuneChr

Må være x og ikke "gangetegn" i # 0 sidste linje.  x må ikke bruges som gangetegn her.

f(x)  =  - 1/4 x

g(x)  =  e- x

Funktionen, der skal differentieres, hedder da    f·g     og   (f·g)' =  f '·g + f·g '


Svar #5
28. august 2013 af Stats

Ok, jeg kigger på en ligning hvor de har skrevet

-(1/4) (xe-x)' = -(1/4) [(x)'e-x + x(e-x)'] 

= -(1/4) [1e-x + x(-x)'e-x]  = -(1/4) [e-x - xe-x] = -(1/4)e-x(1-x)

Og det er fra rød farve, til gul farve, det er lige her jeg er i tvivl

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

- (1/4) • (x•e-x)'  = - (1/4) • (x ' • e-x + x • (e-x)' ) = - (1/4) • (1•e-x +  x•(-1)•e-x) = - (1/4) • (e-x - x•e-x)


Svar #7
28. august 2013 af Stats

Ok, så ved den gule streg i #5

der skal den ikke hedde: - (1/4) · (e-x + x·(-x)'·e-x) ? Det er da lidt forkert at det har skrevet (-x)' så, eller?

Det ændre godt nok ikke på resultatet men alligevel?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#7

     (e- x ) ' = (- x)' • e- x

ligesom

     (ex )' = x ' • ex

 

 

... det er en sammensat funktion


Svar #9
28. august 2013 af Stats

er det så på grund af at det er en sammensæt funktion? f(x) = ex og g(x) = -x

h(x) = f o g(x) = f(g(x)) Hvor h'(x) = (f(g(x)))' = f'(g(x)) · g'(x) ??

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #10
28. august 2013 af Stats

Når. Ok.. Takk, :D

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. august 2013 af LubDub (Slettet)

#9

   ja


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. august 2013 af SuneChr

Samlet set, er resultatet af differentieringen formodentlig

Det samme, som # 6 kom frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. august 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2 er helt korrekt - brug det.

Og lad så være med at bruge x som gangetegn - det er meget forvirrende

x er et bogstav

Gangetegn er • eller *

:-)


Skriv et svar til: (e^-x)'

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.