Matematik

Opg. 14, Mat A

28. august 2013 af madsfck (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beregner jeg koordinaterne til tyngdepunktet i den trekant der har vinkelspidserne  Q1 (3;0;7) Q2 (-3;1;5) og Q3 (2,5;3;6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tyngdepunktets koordinatsæt er middelværdien af de tre koordinatsæt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2013 af mathon

       tyngdepunktet ligger i medianernes skæringspunkt

                 T = ((3 + (-3) + 2)/3;(0 + 1 + 5)/3;(7 + 5 + 6)/3)


Svar #3
28. august 2013 af madsfck (Slettet)

Tak, men kan ikke helt forstå hvad jeg skal, hvilken formel skal jeg benytte? :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Tyngdepunktets x-koordinat er gennemsnittet af de tre punkters x-koordinater, osv.

Benyt udtrykket i #2 med de korrekte værdier for punkternes koordinater:

T = [ (3 + (-3) + 2,5)/3 ; (0 + 1 + 3)/3 ; (7 + 5 + 6)/3 ]


Svar #5
28. august 2013 af madsfck (Slettet)

kan det passe at koordinaterne til tyngdepunktet dermed bliver følgende: 

 

 x koordinaten er = 0.833333

y koordinaten = 1.33333

z koordinaten = 6

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er tilnærmelsesvist korrekt. Skriv koordinatsættet eksakt:

T = [ 5/6 ; 4/3 ; 6 ]


Svar #7
28. august 2013 af madsfck (Slettet)

tak

 


Skriv et svar til: Opg. 14, Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.