Kemi

Kemi - fortyndinger, pipetter

28. august 2013 af minibs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Først fremstilles i en målekolbe 250 mL 0,200 M CuSO4 ved afvejning af CuSO4*5H2O.

Ud fra den fremstillede opløsning fremstilles i målekolber 100 mL af hver af følgende opløsninger: 0,150 M CuSO4; 0,100 M CuSO4; 0,050 M CuSO4

Der rådes over følgende pipettestørrelser: 50 mL og 25 mL

Spørgsmål: Hvilke pipetter skal anvendes til fremstilling af hver af de tre fortyndinger?

 

Er der nogle kloge hoveder, som kan hjælpe med dette problem - på forhånd mange tak! :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
29. august 2013 af mathon

pipetteberegning

                            100 mL 0,150 M CuSO4:
                                                                       V • (0,200 M) = (0,100 L) • (0,150 M)

                                                                        V = (100 mL) • (0,150/0,200) = 75 mL

.

                            100 mL 0,100 M CuSO4:
                                                                       V • (0,200 M) = (0,100 L) • (0,100 M)

                                                                        V = (100 mL) • (0,100/0,200) = 50 mL

.

                            100 mL 0,050 M CuSO4:
                                                                       V • (0,200 M) = (0,100 L) • (0,050 M)

                                                                        V = (100 mL) • (0,050/0,200) = 25 mL

      
                                             
 


Skriv et svar til: Kemi - fortyndinger, pipetter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.