Matematik

Kontinuert?

29. august 2013 af Stats

Overskriften giver sig selv...

Tidligere idag, blev oplægget https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1372109 lavet. Oplægget handlede om funktionen f(x) = x / (2x2 - 8 ). Man fandt ud af, at funktionen kun havde en reel rod, nemlig x = 0.
og x ≠ ±2...
Da nu x ikke kan være 2, og derfor f(2) = Na. Betyder det så at funktionen f ikke er kontinuert?

Et andet spørgsmål som ligger lidt ude fra oplæggets titelnavn; Er x = ±2 lodrette asymtoter, samt y = 0 en vandret asymtote?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

      ja, funktionen f er ikke kontinuert, da den ikke er definieret for x = - 2 og x = 2

      f har linjerne x = - 2 og x = 2 som lodrette asymptoter


Svar #2
29. august 2013 af Stats

#1

Hvad med y = 0, er det en vanret asymtote?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#2

        ja, y = 0 er en vandret asymptote


Svar #4
29. august 2013 af Stats

Takker.. Så har jeg fået en forståelse af det.. ;)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af Mathematica (Slettet)

Funktionen er ikke defineret i x=±2, men den er kontinuert alle andre steder. Kontinuert betyder per definition, at den er kontinuert i alle punkter så nej, det er den ikke. Du har ret i at, x=±2 er lodrette asymptoter samt at y=0 er en vandret asymptote. Man kunne spørge sig selv om, det var muligt at definere en værdi for f(±2) således, at f blev kontinuert, men som du kan se så eksisterer grænsen:

limx->±2 [f(x)] 

 ikke.


Skriv et svar til: Kontinuert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.