Matematik

nulpunkter for funktion med brøk

29. august 2013 af Maliinaithomsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle

 

jeg er forvirret med hvordan jeg skal regne nulpunkterne for:

f(x)=x/(2x^2-8)

nogen der kan hurtigt hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af PeterValberg

En brøk er 0, hvis tælleren er 0

 

Udtrykket kan forøvrigt omskrives:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af Stats

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

 man behøver ikke at omskrive udtrykket for at finde nulpunkt(er) :)

 og der ses ud fra forskriften, at x ≠ ± 2


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2013 af 123434 (Slettet)

3# Da x skal være forskellig fra 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#4

     en brøks nævner må aldrig være 0.

     vi ser, at nævneren er 2x2 - 8. 

     man kan så løse ligningen 2x2 - 8 = 0 for at finde de værdier, x ikke må være


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Omskrivningen i #1 tjente jo netop til at gøre det klart, at der skal gælde x ≠ ±2 . Det ses ikke ud fra forskriften, før man foretager omskrivningen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#6

      jeg kan nu godt se ud fra 2x2 - 8 = 0, hvad nulpunkterne er


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

... og det er jo fordi du foretager omskrivningen i #1 i hovedet.


Skriv et svar til: nulpunkter for funktion med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.