Matematik

Løsning af andengradsfunktioner

29. august 2013 af SaraNielsen00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogle der kan hjælpe med disse andengradsfunktioner? 

Jeg skal finde toppunkt og rødder i dem, hvilket jeg godt kan finde ud af - men jeg ved ikke helt, hvad de forskellige led er - a, b og c? Håber der er nogle, der kan hjælpe med at skrive, hvad a, b og c er! :-) 

 

f(x)=2(x-1)^2

f(x)=2(x-1)^2

f(x)=-(x-1)^2+4 (ved godt at 4-tallet er c, men hvad er de andre?)

f(x)=3(x-1)^2+2 (igen - ved godt med 2-tallet...)

 

På forhånd tak! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af mathon

                    

                          f(x) = 2(x-1)2 = 2•(x2 - 2x + 1) = 2x2 - 4x + 2 = 2x2 + (-4)x + 2
                                                                                                   ax+  bx  +  c


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

    

     ophæv paranteserne vha. formlen (r - s)2 = r2 - 2rs + s2

     husk der gælder, at  f(x) = ax2 + bx + c


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2013 af SuneChr

# 0

Hvis vi ganger ud i f.eks.
f(x)=-(x-1)^2+4 (ved godt at 4-tallet er c, men hvad er de andre?)
fås
- (x - 1)2 + 4  .  Da er c jo ikke 4 . Der mangler jo bidraget fra (- 1)2 , med minus foran, i parentesen.
 


Svar #4
29. august 2013 af SaraNielsen00 (Slettet)

Okay tak LubDub, men hvordan gør jeg så, når jeg har minusparantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af mathon

i øvrigt gælder
                           

grafen for
                     f(x) = ax2  med toppunkt (0,0)    parallelforskudt efter parallelforskydningsvektor [h,k]

får ligningen
                     g(x) = a(x-h)2 + k     med toppunkt (h,k)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2013 af mathon

                   f(x) = 2(x-1)2 + 0     har derfor toppunkt   (1,0)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2013 af mathon

                  f(x) = 3(x-1)2 + 2     har derfor toppunkt   (1,2)    


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#4

     efter du har ophævet parantesen begynder du at identificere a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt fremgangsmåden i #5. Alle funktionsudtrykkene er jo skrevet på formen a(x-h)2 + k  , så man kan direkte aflæse a og toppunktets koordinatsæt (h,k) .


Skriv et svar til: Løsning af andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.