Matematik
Forkort
27. oktober 2005 af
john2005 (Slettet)
Hejsa..
Er der nogen som kan hjælpe mig med at forkorte denne ligning :)
f'(x) = 1 * (1-x)^3 + x * 3(1-x)^2 * (-1)
Er der nogen som kan hjælpe mig med at forkorte denne ligning :)
f'(x) = 1 * (1-x)^3 + x * 3(1-x)^2 * (-1)
Svar #1
27. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jo, mon ikke vi kan finde ud af et eller andet; start med at omskriv som følger:
f'(x)
= 1*(1-x)^3 + x*3(1-x)^2*(-1)
= (1-x)(1-x)(1-x) - 3x(1-x)(1-x)
Prøv så, om du selv kan komme videre herfra.
Jo, mon ikke vi kan finde ud af et eller andet; start med at omskriv som følger:
f'(x)
= 1*(1-x)^3 + x*3(1-x)^2*(-1)
= (1-x)(1-x)(1-x) - 3x(1-x)(1-x)
Prøv så, om du selv kan komme videre herfra.
Svar #2
27. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Jeg kan fortælle dig, at det kan reduceres til
-4x^3 + 9x^2 - 6x + 1,
men mellemregninger synes jeg, at du selv at prøve at klare.
Jeg kan fortælle dig, at det kan reduceres til
-4x^3 + 9x^2 - 6x + 1,
men mellemregninger synes jeg, at du selv at prøve at klare.
Skriv et svar til: Forkort
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
