Matematik

0-reglen

29. august 2013 af IdaJensen92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej - jeg er meget i tvivl om, hvad 0-reglen går ud på og jeg har fået en opgave der lyder:

x= 15x2

Nogen der vil hjælpe? Er nemlig rimelig blank :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Nulreglen siger, at et produkt er lig med nul, hvis og kun hvis en eller flere af faktorerne i produktet er lig med 0.

Saml alle led på venstre side

x3 -15x2 = 0 ,

faktoriser, og benyt så nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

x3 - 15x2 = 0

x*x*(x - 15) = 0

3 løsninger

x = 0

x = 0

x = 15 :-)


Brugbart svar (5)

Svar #3
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, så er der jo ikke mere at lave der for trådstarter.


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Det var den bedste måde at forklare, hvad 0-reglen er, på

Der ER imidlertid mere at lave for trådstarter - for nu skal hun HUSKE metoden!

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2013 af 123434 (Slettet)

0# Prøv evt. at se videoen på ST/test. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

# 5

ST/test - ???

:-)


Svar #7
29. august 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Hvorfor har du skrevet "x * x *" inden parentesen? Jeg troede man skulle skrive "x *" inden parentesen. Er lidt forvirret :-)

Er meget ny til det her nemlig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man sætter så mange faktorer som muligt uden for parentesen. Her kan man sætte x2 uden for.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

# 7

Jeg sætter x2 udenfor parentes - men grunden til at jeg skriver det som x*x er for at vise, at der er tre løsninger  :-)


Svar #10
29. august 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Årh - smart :-) Mange tak. Tror jeg har forstået det bedre nu :-) 


Svar #11
29. august 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Hvad nu ligningen er med "-"-tal, f.eks. 

 

x4 = -21x

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

#11

                                              x4 = - 21x
er ensbetydende med    
                                              x4 + 21x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du ganger et positivt eller negativt tal med sig selv 4 gange, kan det aldrig give et negativt resultat (da minus gange minus giver plus)

Altså.

Kun én løsning:

x = 0  :-)


Svar #14
29. august 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Så det vil sige at jeg skal skrive:

 

x4= - 21x

x4+ 21x = 0

x * (x + 21) = 0

x = 0 

? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

Nemly!   :-)


Svar #16
29. august 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Super! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

:-)


Svar #18
29. august 2013 af IdaJensen92 (Slettet)

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #19
29. august 2013 af Krabasken (Slettet)

:-)


Skriv et svar til: 0-reglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.