Matematik

Hjælp

29. august 2013 af Jonas1333 (Slettet)
Peter anlægger en rektangulær terrasse. Den er 4,95 m gange 5,35 m. Der skal lægges 25 cm sand under fliserne. En vognmand har læsset en bunke sand af på grunden. Den har form som
En kegle, er 1,45 m høj og 4 m i diameter ved jorden.
A) Er der leveret sand nok ? 1/3*1,45*3,14*2^2=6,1 m^3 4,95*5,35=26,5m2 hvad skal så har jeg overhovedet regnet rigtigt
B) hvad vejer sandbunken ? 1/3*1,45*3,14*2^2=6,1 m^3 er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af mette48 (Slettet)

Find rumfanget af det kasseformede hul til sandet l*h*b

Find rumfanget af den kegleformede sandbunke 1/3 *h*π*r2

sammenlign de to rumfang

Så vidt jeg kan se har du glemt at gange med højden i kassen 0,25m, men der er lidt svært at se sammenhængene i cifrene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

B) Du skal kende sandets massefylde, ρsand, for at kunne finde ud af, hvad sandbunken vejer.

Massen er givet ved: msand = ρsand • Vsand    hvor Vsand = Vkegle = (1/3) • h • π • (d/2)2

 


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.