Matematik

To ligninger med to ubekendte

29. august 2013 af gymnasieelev95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Håber virkelig der er nogle der vil hjælpe derude, sidder med en aflevering til imorgen, og har virkelig svært ved at få løst denne ligning!: 

-x+3y=6
2x+y=-5

Hvad er det man skal gøre? Har prøvet at bruge subtraktionsmetoden, men kan ikke få den løst. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2013 af SuneChr

Gang den første ligning med 2 og læg denne sammen med den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2013 af LubDub (Slettet)

du kan alternativt benytte substitutionsmetoden

                                    - x + 3y = 6        ..      2x + y = - 5

                                    - x + 3y = 6 (I)    ..      y = - 5 -2x  (II)

(II) indsættes i (I)

                                          - x + 3·(- 5 - 2x) = 6

                                          - x - 15 - 6x = 6

                                          -7x = 21

                                           x = - 3

                                              

nu kan y findes ved at indsætte x = -3 i (II)


Svar #3
29. august 2013 af gymnasieelev95 (Slettet)

Ja okay sådan! tusinde tak :D


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.