Matematik

Sammenhæng mellem x og y

30. august 2013 af Linnese (Slettet)

En der kan hjælpe med denne opgave, som lyder:

Om to størrelser x og y oplyses, at der er en lineær sammenhæng mellem y og x-1.

x: 1, 3

y: -1, -3

Bestem en ligning, der beskriver sammenhængen mellem x og y.

Jeg har opstillet to ligninger med to ubekendte, de to ligninger er:

-1=a+b og -3/a+b

Ved at løse dem, har jeg fået:

y=-3/x-4 

Er det korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du kan selv gøre prøve ved at indsætte de to sæt data i den fundne sammenhæng. Umiddelbart ser det ikke rigtigt ud.


Svar #2
30. august 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg har regnet den igen og fået:
y=3/x+4


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at beregne y-værdien for x = 1 med dit udtryk.

Lær at gøre prøve selv.

Man søger en forskrift af formen

y = a/x + b


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.


Svar #5
30. august 2013 af Linnese (Slettet)

Jeg har fået den til at gå op:

y=3/x-4

Har testet den ved at regne igennem


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Flot.


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.