Matematik

Bestem cirklens ligning

31. august 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har følgende opgave, hvor jeg kender centrummet som har punktet (6,4) og går gennem punkt A (1,1).

Mit spørgsmål er så, hvordan jeg finder radius? skal jeg trække c fra A. 6-1 + 4-1 = 8 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2013 af mathon

Brug punktafstandsformlen

                              P1(x1,y1)         P2(x2,y2)
med afstanden

                              |P1P2| = √[(x2-x1)2+(y2-y1)2]


Svar #2
31. august 2013 af hansen1921 (Slettet)

Jeg får radius til 2 kan det passe?. Når jeg skrive det i cirklens ligning skal det så være i anden 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2013 af mathon

hvoraf for

                            C(6,4)         A(1,1)
med afstanden

                              r = |AC| = √[(6-1)2+(4-1)2] = √(34)


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2013 af mathon

Med centrum C(a,b) og radius r
er cirklens ligning
                                                (x-a)2 + (y-b)2 = r2


Svar #5
31. august 2013 af hansen1921 (Slettet)

bliver det så (x-6)2 + (y-4)2 = 34


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2013 af mathon

      Ja


Svar #7
31. august 2013 af hansen1921 (Slettet)

Der står yderligere i opgaven, at cirklen har ud over punkt A endnu et punkt fælles med linjen. Beregn koordinatsæt til dette punkt:

linjes ligning er: 1x + 3y -4 = 0 

og cirklens ligning er (x-6)2 + (y-4)2 = 34

 

Nu ved jeg ikke lige, hvordan jeg skal gribe denne opgave an. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2013 af mathon

benyt
           linjens ligning på formen
                                                    y = -(x/3) + (4/3)   og indsæt i  (x-6)2 + (y-4)2 = 34
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2013 af mathon

se

Vedhæftet fil:skæringsberegning_1.doc

Skriv et svar til: Bestem cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.