Matematik

Hvorfor?

01. september 2013 af Niki138 (Slettet)
Når man skal finde trekantens areal så skal man nogle gange bruge formlen
h*g*1/2 eller h*g*1/3 hvorfor er der forskellige formler

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2013 af SuneChr

Trekantens areal = 1/2·g·h  hvor g er grundlinie og h højde.
Den anden formel, du skriver, er rumfanget af en kegle eller en pyramide,  hvor g (der burde være stort G) er grundfladen og h højden, som skal ganges med 1/3 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2013 af LeonhardEuler

A=frac{1}{2}*h*g

 

El. om man vil det:

 

\\T=\frac{1}{2}ab\sin(C)=\frac{1}{2}bc\sin(A)=\frac{1}{2}ac\sin(B)\\

 

El. 

 

s=frac{a+b+c}{2}

A=sqrt{s*(s-a)*(s-b)*(s-c)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af mathon

I din formelsamling:
                      
     trekantsareal                       rumfang af et legeme endende i en spids
       (1/2) • h • g                                      (1/3) • h • G


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2013 af LeonhardEuler

#0 Det er to forskellige formler.

Den ene er til beregning af en trekants areal, hvis man kender gundlinjen og højden.

A=frac{1}{2}*h*g

 

Den anden er som sagt til beregning af rumfanget af pyramider og kegler.

V=frac{1}{3}*h*G


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det fremgår jo allerede klart af svaret i #1.


Skriv et svar til: Hvorfor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.