Matematik

Uforkortelig brøker og ligninger

01. september 2013 af sara1154 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey folkens :)

jeg har lidt problemer med nogle matematik opgaver, håber i kan hjælpe mig..

ved i hvordan man forkorter disse brøker? jeg har søgt på det en masse steder, og jeg synes ikke jeg får en god forklaring på hvordan man regner dem ud.

12/5 - 4/7=64/35

9/14 + 3/4- 2/7=31/28

27/11+ 4/3- 17/5=64/165

17/21 - 5/7- 3/2=-(-59)/42

Og så er der jo også den her ligning... mit problem med den her ligning, er at mine venner fik den til -45 (ved hjælp af et købt matematik program)  og jeg fik den til 51 (med lommeregner) så jeg bare lige vide hvem der har ret. 

-5 · (-2 + 5) · (2 - 5) - 3 · (-2) 

 

Ellers mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2013 af mathon

       (-5) · (-2 + 5) · (2 - 5)   -   3 · (-2)                  hvert led for sig

       (-5) · (3) · (-3)     -     3 · (-2)  

       45     -    (-6)

      45 + 6 = 51 


Svar #2
01. september 2013 af sara1154 (Slettet)

Mange tusind tak!!! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Til din orientering er 

-5 · (-2 + 5) · (2 - 5) - 3 · (-2) 

ikke nogen ligning, men et simpelt udtryk, der skal regnes færdigt.


Svar #4
01. september 2013 af sara1154 (Slettet)

3#

Ok tak bemærkningen, tror skam bare min lærer har skrevet forkert så, for der stod, op over opgaven: beregn disse ligninger. 

 


Skriv et svar til: Uforkortelig brøker og ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.