Matematik

haster

02. september 2013 af 12hus (Slettet)

billedet viser en firkan .beregn firkantens areal ?
 

kan ikke finder ud af det..

 

Vedhæftet fil: fugur 1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af SuneChr

Prøv først at besvare følgende spørgsmål, da du har svært ved denne opgave.
1)  Ved du, hvad formlen er for en trekants areal ?
2)  Ved du hvad Pythagoras' læresætning siger?
3)  Kan du se på tegningen, at firkanten kan deles i to store trekanter?
4)  Kan du se, at den ene af disse trekanter er retvinklet?


Svar #2
02. september 2013 af 12hus (Slettet)

Ja till alle

Svar #3
02. september 2013 af 12hus (Slettet)

1/2•H•g
A i anden +b i anden = C i anden
Ja og med H 4

Og har regnet C til 28

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2013 af SuneChr

Da beregner du først arealet af den nederste retvinklede trekant:
Der er en højde og en grundlinje.

Beregn nu den skrå side (hedder hypotenuse) i den retvinklede trekant og benyt Pythagoras dertil.
 ...............

Denne hypotenuse er nu grundlinje i den øverste trekant. Her er også en højde kendt.

Beregn nu den øverste trekants areal.

Læg de to trekanters arealer sammen, så er dette lig med firkantens areal.


Svar #5
02. september 2013 af 12hus (Slettet)

Den først er 1/2•4•28 og den er anden 1/2•12•5

Er vi enige

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2013 af SuneChr

Den retvinklede trekants areal er korrekt.  1/2·12·5
Hvad har du regnet hypotenusen ud til?  


Svar #7
02. september 2013 af 12hus (Slettet)

Det er 13

1/2•4•13

Er det bare dwt

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2013 af SuneChr

Hypotenusen  =   

Hvad bliver så den øverste trekants areal?
# 7   Ja     1/2·13·4

Læg da de to trekanters areal sammen.


Svar #9
02. september 2013 af 12hus (Slettet)

1/2 •4•13 = 26

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2013 af SuneChr

Ja,  og lagt sammen med den anden giver det  ...........  56


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, når man får det ind med skeer, bør det jo glide ned efterhånden

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1373395


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.