Matematik

Øhh lineær funktion, finde b?

02. september 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Hejsa. Jeg er igang med en opgave. Markere det jeg ikke kan finde ud af med fed....

Nedenstående tabel viser antallet af indfangede laks i perioden 2002-2006.

Antallet af laks kan beskrives ved en linæer model:
y = ax+b
Hvor y = antal laks og x = antal år efter 2002
Bestem a og b.
For at finde a, bruger vi to vilkårlige tal fra tabellen som år 2003 og 2005.
Vi bruger nu formlen:
a = ((y2-y1)/(x2-x1))= ((259-123)/(2005-2003))= 68

b = y1 -a * x1 = 123-68*2003 = -136081 DETTE RESULTAT GIVER INGEN MENING...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2013 af mathon

    x er antal år efter 2002          …/(2005-2003))  →  …/(3 - 1)

             Prøv så igen.


Svar #2
02. september 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Det valgte min hjerne at overse....

TUSINDE TAK!


Skriv et svar til: Øhh lineær funktion, finde b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.