Matematik

Bestem stamfunktion med x-aksen som tangent

03. september 2013 af pokeranden (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:
Bestem den stamfunktion til f(x)=1/2x+6, der har x-aksen som tangent.

Jeg ved, at der skal integreres, men hvordan finder jeg x koordinatet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af PeterValberg

Stamfunktionen F(x) til f(x) er en parabel, der vender parabelgrenene opad (glad parabel)

Hvis x-aksen skal være tangent til grafen for F(x), så skal gælde, at F(x) kun har et skæringspunkt
med x-aksen, hvilket er opfyldt, hvis diskriminanten d = b2 - 4ac er lig med nul.

bestem stamfunktionen F(x) til f(x), - husk integrationskonstanten c

benyt at d = b2 - 4ac = 0 til at bestemme værdien for konstanten c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af kieslich (Slettet)

Da F(x) har vandret tangent for x0 når F' (x0) = f(x0) = 1/2x0+ 6 = 0  fås x0 = ....

Bestem integrationskonstanten c  så F(x0) = 0


Skriv et svar til: Bestem stamfunktion med x-aksen som tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.