Matematik

Bestem koordinaterne til sumvektoren HJÆÆÆLP!! HASTER :(

03. september 2013 af sidikli (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle søde mennesker! :) Hvad er formlen til at finde koordinaterne til en vektor? Jeg har en opgave der lyser således: 1) Bestem koordinaterne til sumvektoren a+b                      a=(-1 over 3) b=(-6 over 2) FORESTIL JER SELV PILENE PÅ a OG b ;)       Jeg har beregnet sumvektoren til a+b=(-7 over 5) MEN jeg er vildt forvirret, hvordan finder jeg koordinaterne til den? Håber inderligt i vil hjælpe mig :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er så koordinaterne til sumvektoren, du allerede har fundet.

a + b = [a1;a2] + [b1;b2] = [a1+b1;a2+b2]


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2013 af peter lind

Vektor a = (x1, y1) vektor b = (x2, y2) a+b = (x1+x2, (y1+y2) eller sagt med andre ord man lægger x koordinaterne sammen og får den nye x vektor. Tilsvarende gælder for y koordinaterne


Svar #3
03. september 2013 af sidikli (Slettet)

Tusind tak, troede ikke de var koordinaterne. Årh så har jeg spildt min tid til at finde formler osv :/

Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til sumvektoren HJÆÆÆLP!! HASTER :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.