Matematik

HJÆLP!!!

05. september 2013 af helpboi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et polygonområde er bestemt af følgende betingelser :

   y≤-x+7, y≤-½x+6, y≤-2x+11, x≥0, y≥0                                         

Funktionen f(x,y) er givet ved f(x,y)=4x-2y+8     

Bestem den maksimale værdi for f(x,y) inden for det givne polygonområde


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af mathon

Indtegn polygonområdet

Niveaulinjen
                      f(xo,yo) = 4xo-2yo+8 = c     hvor  (xo,yo) ligger i polygonområdet indtegnes .

Niveaulinjen har normalvektor
                     n = [4,-2]

Læg en lineal parallelt med den valgte niveaulinje og forskyd linealen i normalvektor n's retning,
indtil f(x,y) = c bliver størst mulig (som regel i et polygonhjørne).

Det fundne talpar (x,y) gør f(x,y) = 4xo-2yo+8 størst mulig.


Svar #2
05. september 2013 af helpboi (Slettet)

Thanx boi


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.