Matematik

Nulpunkter

05. september 2013 af jeghadertysk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man nulpunktet til

f(x)=x*e^-2x ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af SuneChr

f (x)  =  0                    f (0)  =  ............

I overskriften skriver du nulpunkter. Er der mere end ét?
Find  lim f (x)  for x → ∝


Svar #2
05. september 2013 af jeghadertysk (Slettet)

skal man ikke sætte funktionen lig 0?


Svar #3
05. september 2013 af jeghadertysk (Slettet)

Det ved jeg ikke, men det tror jeg. Jeg må ikke bruge lommeregner, så hvordan regner jeg det i hånden?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2013 af SuneChr

Du skal benytte 0-reglen og den viden, at.
e - 2x > 0 for alle x ∈ R


Svar #5
05. september 2013 af jeghadertysk (Slettet)

Tak, men hvordan ser det ud??  Jeg er lidt lost!


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. september 2013 af SuneChr

0-reglen siger: Et produkt   (x·e -2x) er lig med 0, hvis mindst en af faktorerne er 0.
Da  e -2x > 0 for alle x  er der jo kun x som en mulighed.


Svar #7
05. september 2013 af jeghadertysk (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.