Matematik

(3 - b) • (5 + 2b) reduktion

05. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 7. klasse

(3 - b) • (5 + 2b)

Hvordan????? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden parentes.


Svar #2
05. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Altså 3*5 + 3*2b    +    b*5 + b*2b

eller er jeg helt forkert på den :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af LeonhardEuler

Næsten rigtigt. Bemærk der står -b, ikke b.


Svar #4
05. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Så -b*5 + -b*2b ??

hvordan regner man overhovedet det sammen? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af LeonhardEuler

Fint. Prøv at skrive hvordan du har gjort herfra.

(3 - b) • (5 + 2b)

3•5 + 3•2b + (-b)•5  + (-b)•2b


Svar #6
05. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

15+6b - 5b + 2b2

15+3b2

er det rigtigt gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Nej, du kan ikke lægge b og b2 sammen.

Eks. 4b + 4b+ 2b = 6b + 4b2

Hertil skal du huske, at (-b)•2b = -2b2, ikke + 2b2


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2013 af LeonhardEuler

15 + 6b - 5b -2b2

Husk at -b•2b = -2b2

Forsøg igen.


Svar #9
05. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

15+6b - 5b + 2b2

15 + 6b - 5b + -2b2

15+ b + - 2b2

Hvad med nu? Ser dette mere rigtigt ud? Er sådan en smule forvirret omkring det her, men jeg vil gerne lære det..... :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Ja, dit resultat er korrekt. Her er en anden måde at se stykket på:

(3 - b) • (5 + 2b)

= 3(5 + 2b) -b(5 + 2b)

= 15 + 6b - 5b - 2b2

= -2b2 + b + 15


Svar #11
05. september 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

Århh, endelig. Haha. Mange tak skal du have! #10 og #8. :))))


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Det var så lidt.


Skriv et svar til: (3 - b) • (5 + 2b) reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.