Matematik

Median & gennemsnit

05. september 2013 af simone1517 - Niveau: 9. klasse
Jeg kan ikke helt finde ud af opg. B og C. Er der nogle kan hjælpe?
Vedhæftet fil: image.jpg

Svar #1
05. september 2013 af simone1517

Her det sidst billed

Svar #2
05. september 2013 af simone1517

Her det sidste billed
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Simone, gør følgende for at løse opgave b:

Du skal ligge alle tallene(sukkerforbruget i tons) sammen og dividere med antallet af år.

Prøv en gang.


Svar #4
05. september 2013 af simone1517

Alle tallene givet 2245800. Jeg dividerer dem med 11, for der er 11 år. Det giver 204163,6364?

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Lad og se.

215.600 + 215.700 + 220.100 + 217.500 + 202.600 + 203.700 + 201.400 + 201.800 + 191.200 + 184.000 + 192.200 = 2.245.800

2.243.800 / 11 ≈ 204.163,6 tons sukker.

Ja, dit svar er korrekt.


Svar #6
05. september 2013 af simone1517

Hvad så med C?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Ved du, hvad en median er?


Svar #8
05. september 2013 af simone1517

Ja, men jeg er ikke sikker, for der er 2 slags

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Okay. I dette tilfælde skal du finde det midterste tal, når de står i rækkefølge. Så simpelt.

Eks.

3, 6, 11, 34 og 55

Her er det midterste tal 11. Medianen er altså 11 blandt disse tal.

Hvis der havde været 2 tal i midten:

Eks.

3, 6, 11, 34, 55 og 57

Skal du tage gennemsnittet af de 2 midterste tal:

11 + 34 = 45

45 / 2 = 22,5

Prøv selv. :)


Svar #10
05. september 2013 af simone1517

Det forstår jeg ikke. Hvor kommer tallene fra?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Det er bare et eksempel. Tallene har jeg fundet på. Du skal finde medianen for sukkerforbruget, så brug de tal.


Svar #12
05. september 2013 af simone1517

Nååå, på den måde! Så er medianen 184000

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. september 2013 af Sapfort (Slettet)

Er du sikker på, at du har opstillet dem i rækkefølge, så det laveste tal kommer først og det største sidst?


Skriv et svar til: Median & gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.