Kemi

syre-basekoncentration

05. september 2013 af samsamsamsam (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at lave en aflevering, men er gået lidt i stå, desuden er jeg meget usikker på min udregninger. Jeg håber I kan hjælpe.

Jeg har noget afløbsrens, som jeg både har lavet en kolometrisk- og potenmetrisktitrering af.

Kolometrisk titrering af afløbsrens:

Indikator: HCl                                    

Vfortyndet afløsbsrense: 10 ml

CHCl: 0,102 M                        

VHCl: 5 ml

Cbase i koncentreret afløbsrens(jeg har selv beregnet det vha. nedestående måde)

     nNaOH:

    nNaOH =    CNaOH · VNaOH
    nNaOH =    0,102 · 10
    nNaOH = 1,02

     

     CHCl:

     CHCl = NHCl / VHCl
     CHCl = 1,02 / 5
     CHCl = 0,0204 M

Potenmetrisk titrering:

Vedhæftet (tabellen til venstre)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Opgave 1: Hvad er reaktionsskemaet for titreringen.
 NaOH + HCl → Na+ + Cl- + H2O

Opgave 2: Optegn titrerkurve udfra titreringsresultaterne. Marker ækvivalenspunktet og aflæs volumen anvendt titrator ved ækvivalenspunktet. 

Vedhæftet (graften til højre)

Opgave 3: Hvad er syre-basekoncentrationen i rengøringsmidlet ud fra den kolorimetriske titrering?

NNaOH:


NNaOH =    CNaOH · VNaOH

NNaOH =    0,102 · 10

NNaOH = 1,02
 


CHCl:
CHCl = NHCl / VHCl

CHCl = 1,02 / 5

CHCl = 0,0204 M
 

Opgave 3: Hvad er syre-basekoncentrationen i rengøringsmidlet ud fra den potenmetriske titrering?
??
 

Opgave 4: Omregn den molære koncentration af rengøringsmidlet til masse%, antag at afløbsrens densitet er 1,16 g/ml.

??

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Håber I kan hjælpe. 


Svar #1
05. september 2013 af samsamsamsam (Slettet)

Jeg ved godt, at det er noget af en roma,n jeg har fået skrevet, men det vil glæde mig, hvis nogen ville være søde at hjælpe.


Svar #2
07. september 2013 af samsamsamsam (Slettet)

No help?


Skriv et svar til: syre-basekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.