Fysik

hjælp i fysik tak

06. september 2013 af lili3400 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej har der en sjæl derude der kan forklare mig følgende begreber:

Magnetit
Jernmalm
Poler
Tiltrækning/frastødning
Magnetiske stoffer
De kraftigste magneter
Små magneter
Magnetiske kraft
Magnetfelt


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2013 af mathon

             Ryk lidt nærmere din fysikbog.
             Det ligner "omsorgssvigt"  :-)


Svar #2
06. september 2013 af lili3400 (Slettet)

hvad mener du


Svar #3
06. september 2013 af lili3400 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2013 af Gliates (Slettet)

#3..

#1 mener, at du kan finde svarene på begreberne i din fysik bog


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. september 2013 af mette48 (Slettet)

#1 har fulstændig ret. Læs den fysikbog i stedet for at forvente at vi andre laver en ny fysikbog til dig, hvor du så kan læse det samme stof.

Har du konkrete spørgsmål, kan du stille dem her.


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2013 af hesch (Slettet)

#0:  Det gennemgående tema i begreberne, er jo magnetisme.

I 8. klasse ( og for så vidt også i gymnasiet ) har man et helt specielt regelsæt vedrørende undervisning i magnetisme, som det kan være svært at finde rundt i, hvis man altså ikke er lærer eller elev i 8. klasse. Man skal træde meget varsomt, når man forklarer disse begreber, ellers har man adskillige fysiklærere siddende på nakken.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

Jeg har svaret på de fleste ting, som du bad om hjælp til.. Det tog tid!

Små magneter = Domæneteorien siger, at ferromagnetisk materiale består af dipoler eller molekylemagneter, som påvirker hinanden. Disse ”småmagneter” befinder sig i nogle områder, som kaldes domæner. I disse områder peger de alle i samme retning. Et ferromagnetisk materiale bliver magnetiseret, hvis alle disse domæner peger i samme retning, og hvis de ligger hulter til bulter er de ikke magnetisk

Magnetit = Jernmineral (Der ligger mere bag det, end blot at det er et jernmineral..)

Jernmalm = = bjergart der indeholder jern

Poler = hver af de to ender på en magnet hvor tiltrækningskraften er stærkest, dvs. dens nord- og sydpol ( Poler kan have flere forskellige betydninger inden for fysik

Tiltrækning/frastødning = To ens poler frastøder hinanden, mens to forskellige tiltrækker hinanden

Magnetiske stoffer = De mest kendte magnetiske stoffer er jern, kobolt, nikkel og de sjældne lanthanider (grundstof nr. 58 til 71). Magneter kan forekomme naturligt (magnetjernsetein) eller fremstilles kunstigt. I kunstige magneter indgår et eller flere af grundstofferne i legeringer (alnicomagneter) eller kemiske forbindelser (chromoxid, jernoxid).

Magnetfelt = område omkring en magnetisk genstand hvor der virker magnetiske kræfter


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2013 af mathon


Endvidere skal du - #0 - vide
                                                   hvad magnetiske feltlinjer er
                                                   at beskrive magnetfeltet omkring en stangmagnet
                                                   at magnetfeltet er stærkest steder, hvor de magnetiske feltlinjer ligger tættest
                                                   at en savklinge eller lignende kan magnetiseres og afmagnetiseres, samt
                                                   hvordan det gøres
                                                   at forklare magnetisering/afmagnetisering ud fra små-magnet-modellen.

                                                  

                                                  


Skriv et svar til: hjælp i fysik tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.